Wethouder Eric Faassen over de Capelse Ondernemersprijs

 

“Sommige mensen zien de ondernemer als een op buit beluste wolf, die men neer moet slaan.

Anderen zien hem als een koe, die men zonder ophouden kan melken.

Maar slechts weinigen zien hem zoals hij werkelijk is, namelijk als het paard dat de kar moet trekken.”

 

Dit citaat van Sir Winston Churchill haalt wethouder Eric Faassen aan wanneer je hem vraagt hoe hij ondernemers ziet. “Capelle aan den IJssel heeft een prachtig ondernemersklimaat. Van grote internationals tot zzp’ers, allemaal enthousiaste en veelal innovatieve bedrijven. Met de jaarlijkse uitreiking van de Capelse ondernemersprijs zetten wij hen in het zonnetje. En dat verdienen zij!”

 

“Sneakers & Stropdassen” is dit jaar het thema van de uitreiking van de Capelse ondernemersprijs. Het toenemende aantal starters en het belang van een goede samenwerking tussen jonge entrepreneurs en gevestigde ondernemers staan hierbij centraal.”Het is in onze netwerksamenleving belangrijk van elkaar te leren in plaats van elkaar als bedreiging te zien”, aldus wethouder Faassen. “Innovatie is nodig om te groeien en voor groei is structuur nodig. Jonge en gevestigde ondernemers hebben elkaar dus nodig.” Op 26 oktober a.s. is de uitreiking van de Capelse ondernemersprijs en vormt dit thema de rode draad in het programma. We houden de sprekers nog even geheim, maar ze zullen zeker inspireren en voor gesprekstof zorgen tijdens de borrel na de uitreiking en de dagen erna.

De jaarlijkse uitreiking van de Capelse ondernemerprijs past volgens wethouder Faassen in het economisch beleid van de gemeente. “Goede dienstverlening is voor de gemeente Capelle aan den IJssel een vanzelfsprekendheid. En we zijn blij dat de ondernemers de goede samenwerking met de accountmanagers waarderen. Het is niet voor niets dat Capelle aan den IJssel in 2013 op de 3e plaats van Zuid Holland eindigde in de verkiezing van de ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’. Toch is er volgens de wethouder altijd ruimte voor verbetering. “We benutten graag de innovatiekracht van ondernemers. Voor goede ideeën staat mijn deur dan ook altijd open!”

De uitreiking van de Capelse ondernemersprijs ziet wethouder Faassen als grootschalig netwerkevent waarbij ondernemers in de volle aandacht worden gezet. De gelukkige wint niet alleen de titel en de eer maar ook de Capelse Stier die symbool staat voor doorzettingsvermogen, kracht, ondernemerschap en gedreven leiderschap! Daarnaast is de winnaar een jaar lang ambassadeur van het bedrijfsleven en krijgt een zetel in de jury van de volgende editie in 2017.

Kortom, voldoende redenen om mee te doen aan deze fantastische mogelijkheid om dé ondernemer van het jaar 2016 te worden. Bent u een Capelse ondernemer die deze titel verdient of kent u een Capelse onderneming die de prijs voor excellent ondernemerschap verdient? Nomineren kan via www.capelseondernemervanhetjaar.nl