Kandidaten Capelse ondernemersprijs 2016 bekend

Op woensdag 26 oktober maken de ondernemers achter De Bloemenplantage B.V., Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast en Sizo In and Outdoor Signing kans op de titel Capelse ondernemer van 2016. Dit heeft de jury van de Capelse ondernemersprijs bekendgemaakt. De drie kandidaten zijn gekozen uit een recordaantal van 54 genomineerde bedrijven.

Op 26 oktober wordt vanaf 19.30 uur in het Isala theater bekend wie de felbegeerde titel wint. Voor het eerst kunnen dit jaar de aanwezigen in de zaal meestemmen op de winnaar. Aanmelden voor de gratis prijsuitreiking kan via de website van Themater.

Het juryproces
De achtkoppige jury van de Capelse ondernemersprijs is stapsgewijs tot de drie kandidaten gekomen. Allereerst is van alle genomineerden uitvoerige informatie opgevraagd over onder meer ambitie, innovatie, personeelsbeleid en binding met Capelle aan den IJssel. Na beoordeling van alle gegevens, zijn uiteindelijk zes bedrijven geselecteerd voor de volgende ronde. Deze bedrijven zijn door de jury bezocht. Ten slotte zijn op basis van de informatie en de bedrijfsbezoeken de drie eindkandidaten geselecteerd.

Sneakers en stropdassen
Het thema van de Capelse ondernemersprijs is dit jaar ‘sneakers & stropdassen’. De avond van de prijsuitreiking staat in het teken van de noodzakelijke samenwerking tussen startups en gevestigde ondernemers. Zo vertelt Jacqueline Kruif van Eneco Innovation & Ventures over het intensieve programma waarmee het energiebedrijf vele miljoenen euro’s investeert in startups die zorgen voor innovatie. De uitreiking van de Capelse ondernemersprijs wordt dit jaar geleid door Frénk van der Linden.

Winnaars 2015
Vorig jaar ging de ‘de Capelse Stier’ naar de twee ondernemers Goran Gavric en Leo Hille. De jury vond Goran Gavric en zijn bedrijf ForeyeT een voorbeeld voor ondernemers als het om doorzettingsvermogen en visie gaat. Leo Hille slaagde er volgens de jury in om ondanks tegenslagen zijn bedrijf Trans Lion als een succesvolle onderneming neer te zetten en met een flexibele aanpak landelijke klanten te binden. De twee winnaars van vorig jaar zitten dit jaar in de jury en hebben dus mede de drie kandidaten bepaald. De jury staat onder voorzitterschap van Prof. Dr. Roy Thurik, hoogleraar 'economics and entrepreneurship' aan de Erasmus Universiteit. De overige vijf juryleden zijn ook allemaal actief in het Capelse bedrijfsleven.