Albert Calor van In den Boekenkast is Capelse ondernemer van 2016

Albert Calor van In den Boekenkast is Capelse ondernemer van 2016 Albert Calor van In den Boekenkast is Capelse ondernemer van 2016

Albert Calor van grandcafé-restaurant In den Boekenkast is winnaar van de Capelse ondernemersprijs 2016. Burgemeester Peter Oskam reikte gisteravond de prijs uit tijdens een speciale Thematerbijeenkomst in het Isala theater. Andere finalisten waren De Bloemenplantage B.V. en Sizo In and Outdoor Signing. In den Boekenkast is dit jaar gekozen uit een recordaantal van 54 genomineerde bedrijven.

“Albert Calor van In den Boekenkast is een creatieve horecaondernemer die heeft bewezen dat een goed concept houdbaar is. Dat is in de vluchtige horecawereld een absolute prestatie”, licht juryvoorzitter Roy Thurik de keuze voor In den Boekenkast toe. “Calor is een actieve ondernemer die regelmatig activiteiten organiseert zoals de bij velen bekende jazz-optredens. Hij is niet bang om risico te nemen en te investeren in nieuwe concepten, zoals restaurant en wijnbar De Bank. Bovendien is Calor de langstzittende horecaondernemer aan het Stadsplein en actief betrokken bij alle ontwikkelingen rond de vernieuwing van het Capelse centrum. Een terechte winnaar!” Voor het eerst dit jaar kon het publiek in het Isala theater tijdens de uitreiking van de Capelse ondernemersprijs meestemmen op de winnaar.

Waardering
De Capelse ondernemersprijs, een initiatief van de gemeente, werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Het college van burgemeester en wethouders onderstreept hiermee zijn waardering voor Capelse ondernemers en wil met de prijs inspirerend ondernemerschap extra onder de aandacht brengen. De jury van de Capelse ondernemersprijs staat onder voorzitterschap van Prof. Dr. Roy Thurik, hoogleraar 'economics and entrepreneurship' aan de Erasmus Universiteit. De overige juryleden zijn ook allemaal actief in het Capelse bedrijfsleven.